I rammeplanen for barnehagens innhold og oppgaver (2017) har mat og måltider i barnehagen fått et tydelig fokus, og det er utrolig bra
I kapittel 1 om barnehagens verdigrunnlag er det løftet fram at: Måltider og matlaging i barnehagen skal gi barna et grunnlag for å utvikle matglede og sunne helsevaner.
I kapittel 9 under fagområdet "Kropp, bevegelse, mat og helse" er det videre spesifisert at barnehagen skal legge til rette for at barna opplever matglede og matkultur, og at gjennom medvirkning i mat- og måltidsaktiviteter skal barna motiveres til å spise sunn mat. Det er også lagt vekt på at personalet skal legge til rette for at måltider og matlaging bidrar til måltidsglede, deltagelse, samtaler og fellesskapsfølelse hos barna.
Høsten 2022 jobber vi med å styrke kompetansen omring kosthold i personalgruppa
Barna tilbys 3 fullverdige måltider i barnehagen hver dag. Frukt og grønt tilbys til alle måltider. Fisk tilbys hver uke. Det prioriteres mest mulig rene råvarer uten tilsetningsstoffer og sukker.
Grønnsaker, bær, frukt og fisk skal være viktige matvaregrupper hver uke.
Sukker byttes ut med andre søtningsstoffer som f.eks honning, lønnesirup ol
Hvetemel begrenses til et mimimum mens Havre er noe vi bruker mye både som grøt og til baking, grove vafler mm
Vi fokuserer på mat som er bra for tarmfloraen da vi vet at hvordan vi har det i tarmen har stor betydning for vår fysiske og psykiske helse.
Barna får være med å se hvor maten kommer fra, hvordan den tilberedes og får lære seg å smake og like masse god og næringsrik mat.
Dette skaper matglede og gode vaner som de har med seg resten av livet